Pedicure

 

 Onze voeten zijn onmisbaar!

 

 

Soms verwaarlozen we onze voeten. Door lange werkdagen in oncomfortabele veiligheidsschoenen te zitten of te knellende hoge pumps te dragen,...

 

Daardoor kunnen de voeten soms pijntjes hebben. Zoals likdoorns, schimmelnagels, eeltvorming, kloven, ingegroeide nagels, kalknagels, huidschimmel. Tevens diabeticivoeten hebben een specifieke behandeling nodig.

 

Deze aandoeningen behandel ik met grote zorg.

 

 

De pedicure behandeling is pijnloos.


We beginnen onze behandeling met de voeten te ontsmetten. Dan hebben we ook al een idee welke problemen zich voordoen. Daarna knippen we de nagels van de tenen korter.

Verder gebruiken we een freestoestel met spraytechniek. Dit zorgt voor een fijne spraynevel. De spray geeft een aangename lavendel geur af. Door de koeling is er geen verhiting en kan de huid niet verbranden. We hebben ook geen last van rondvliegende stofdeeltjes. En door de snelheid van de frees moet ik geen druk uitoefenen op de teennagels en huid. We maken de nagelriemen proper en verwijderen indien nodige velletjes. Vijlen de nagelrand glad. Wanneer nodig verdunnen we nagels die verdikt zijn.

We verzorgen ook de ingegroeide nagel(s), eeltpit(ten), mycosenagel(s). En als laatste verwijderen we de eelt waar nodig is. Dit gebeurd met een mesje en het freestoestel.

Op het laatste wordt er een korte massage met aangepaste voetcrème van het merk HFL aangebracht.


Dit is een kort overzichtje van wat je bij mij mag verwachten van een pedicure behandeling. 


Na de behandeling ontsmet ik al mijn instrumenten met alcohol. Na de ontsmetting met alcohol gaat alles in een bakje met desinfecterend product. Ondertussen worden de bacteriën gedood. 


Op het einde van de dag dompelen we alle instrumenten in de ultrasooon en daarna steriliseren we alles ook nog eens een keer.

Hier zie je een voor en na van een schimmelnagel. Dit is het resultaat van 1 pedicure behandeling. (klik op foto om te openen)